Saker du behöver veta om Vitiligo

Många människor kan idag behandla hudåkommor med olika metoder. Just huden har speciella villkor och vissa hudproblem tar tid att behandla eller bota.

Dermatologer brukar även prova olika behandlingar för att se vilka av dessa lösningar som verkligen fungerar bäst för patienten.

Om du frågor olika behandlare som jobbar med Vitilgo så är det vanligt att de ser saker och ting lite olika.

Trots att vitiligo är väl utforskat finns det dock fortfarande inga exakta svar på vad som leder till detta tillstånd. Mycket av de dermatologer erbjuder som lösningar hjälper främst till att sakta ner utvecklingen/spridningen.

Melanocyter som inte fungerar

Tyvärr kan du inte ta ett piller som kan föra tillbaka alla melanocyter så de fungerar korrekt.

Vitiligo uppkommer när dina melanocyter plötsligt dör eller slutar att fungerar av någon anledning. Det är ett tillstånd som orsakas av olika faktorer. Det finns fall där genetik spelar en stor roll.

Så kan du hantera Vitiligo med stresshantering

Stressande förhållanden kan vara orsaken eller en trigger för att få vitiligo enligt experterna.

Människor med vitiligo ska hindra sig själva från att fastna i hög stressnivå . Smärtan känns på huden kan också utlösa utseendet av vitiligo på det speciella området. Det är möjligt att sår också kan utlösa allting.

 

Undvik direkt solljus

En vanlig lösning är att gömma sig från solen. Solskydd kommer inte att kunna hjälpa dig mycket när försöker behandla vitiligo.

Det har bevisats genom experter att exponering för solljus kan utlösa spridningen av tillståndet. En gemensam lösning för mindre spridning är återigen att du tanker på att skydda och täcka huden så den inte utsätts för solljus. Bortsett från att bära långa kläder, så vill du också använda ett paraply när gå under värme från solen.

Prata med experter

Du vill prata med olika dermatologer. Olika läkare kan ha en annan strategi för att lösa vitiligo. För vissa, de föredrar de vanligaste lösningar såsom användning av kortikosteroider och förskrivning av naturliga behandlingar såsom gulbetor och citron tillämpas på huden.

Å andra sidan finns det läkare som har en mer avancerad lösning för vitiligo. Under 2004 fanns det forskare som upptäckte hur man odlar melanocyter igen till en patient som hade vitiligo. Det var ett genombrott discovery. Det är tyvärr inte ofta används fortfarande för att behandla tillståndet.

Vet din benägenhet att skick

Det är viktigt att du vet exakt hur mycket du finnas hos risken av att ha detta tillstånd. En hel del människor som hade tillstånd såg vita fläckar på huden under deras 20-talet. Om det är ett vanligt scenario är att det kan hända under din 20s, du kan fortfarande ha tillstånd även om du är på 40-talet eller 50-talet.

Om du upptäcker en misstänkt tecken av vitiligo i din kropp, det är en bra idé att du först känner dina anlag. Nästa, så vill du också gå till din läkare. De kan ge dig svar som kan hjälpa dig att hantera situationen om det verkligen är vitiligo.

 

Leave a Reply